Bojli receptek Házilag
2010.05.13. 13:34
Bojli receptek Házilag
Keresgéltem nektek pár bojli receptet
néhányat már én is kipróbáltam több kevesebb sikerrel .És megosztom veletek az én receptemet is
Akkor elkezdeném saját receptemmel
ami eddig a leghatékonyabb volt
KB 1-1.3kiló bojli
1. finomra őrölt kukorica 400-500gramm
2. Spanyol halliszt a szaga és persze a fehérje miatt 100gramm
3. tojás vagy tojáspór , 3-4db de lehet több is
4. 400-500gramm rozsliszt
5. ami szerintem a legfontosabb az a étvágyfokozó ( Betain ) ebből amennyit tudunk annyit tegyünk én 15-20grammot szoktam
6. bármilyen aroma én a büdöset szeretem
ebből ismét minél több annál jobb
továbbá lehet bele tenni apró magvakat amit én leszoktam darálni és egy kicsit olajba megpiritok 50-100gramm elég bele
szeintem ez egy nagyon jó alap az ízeket lehet vele variálni
és hónapokig tartható ha kiszárad elletve le is lehet fagyasztani
További receptek
1 rész 1 rész 1/2 rész | kukoricadara és/vagy kukoricaliszt rozsliszt RL 125 teljes tojáspor, 1 kg 100 tojásnak felel meg űédesítő (pl. Nutra Sweet) összes kg-onként 1/3 flakon aroma ízlés szerinti | 50 Ft/kg 70 Ft/kg 1200 Ft/kg 250 Ft/fl 300 Ft |
Adható hozzá még
1/2 rész 1/2 rész 1/2 | kókuszreszelék korpa glutén (sikér) színezék | 400 Ft/kg 50 Ft/kg 300 Ft/kg |
Egy fahéjas-narancsos bojli annak aki az édeset szereti.
- 10% kazein
- 5% laktalbumin (80%-os)
- 10% kukoricacsíra-őrlemény (szinte liszt finomságú)
- 10% zsíros szójaliszt (kicsit megpirítva)
- 20% garnélaliszt
- 15% tökmagliszt
- 5% sörélesztő
- 5% vitamelo
- 10% Citrus Birdy
- 10% kenderliszt
- 20ml kukoricacsíra-olaj
- 15ml NHDC
- 5ml narancs esszenciális olaj
- 2-3ml fahéj esszenciális olaj
- 7-12 tojás mérettől függően
Egy recept a törpe "ellen". Tapasztalataim szerint a csípős ízeket nem a kedveli a törpe. Az alaplisztek esetében is inkább a fűszeres irányt javaslom. A bojlikat jellemzően tovább szárítom (4-5 nap) ha törpés vízre készülök, illetve az etetési stratégiámat és a csalifelkínálást is ennek megfelelően választom meg.
- 10% kazein
- 5% laktalbumin (80%-os)
- 10% zsíros szójaliszt (kicsit megpirítva)
- 20% garnélaliszt
- 10% lazacliszt
- 10% kenderliszt
- 10% kukoricacsíra-őrlemény (szinte liszt finomságú)
- 10% sörélesztő
- 10% Red Birdy
- 5% Robin Red
- 20ml Kukoricacsíra-olaj
- 2ml Feketebors esszenciális olaj (oleorezin)
- 2ml Fokhagyma esszenciális olaj
- 7-12 tojás mérettől függően
Egy recept, amelyben a tojás héját is felhasználom.
- 10% kazein
- 5% laktalbumin (80%-os)
- 10% kukoricacsíra-őrlemény (szinte liszt finomságú)
- 10% zsíros szójaliszt (kicsit megpirítva)
- 27% garnélaliszt
- 10% tökmagliszt
- 5% sörélesztő
- 5% vitamelo
- 10% Red Birdy
- 3% Spirulina
- 5% Robin Red
- 20ml Kukoricacsíra-olaj
- 3ml Cajun esszenciális olaj
- 7-12 tojás mérettől függően héjastól
- 100% fish mix
- 10% sd protein
- 10% squd meal
- 10g betain
- 10g aminó acid complex
- 30ml liquid aminó
- 3-5 ml fish aroma
- 1-3 ml black pepper aroma
Amuros SBS M1 bojli recept:
- 70 dkg M1 Quest base mix
- 30 dkg Lucernaliszt (tápboltban beszerezhető)
- 6 ml Frankfurti Sausage Premium Flavour
- 25 ml attract Natural
- 20 ml Corn Steep likőr
- 30 ml Omega Red salmon olaj
- 1 evőkanál Robin Red
- 1 evőkanál The Edge
- 1 evőkanál Betain
- 3 teáskanál só
A következőképpen lehet amurra felhősítő gombócot készíteni:
- 70 dkg Nitro Method mix Spicy Red
- 20 dkg lucernaliszt
- 10 dkg apró magvak
- 300 ml Corn Steep likőr
- + víz, hogy a megfelelő állagúra gyúrhassuk a gombócot.
Küld el saját recepted !
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek