Bojli receptek Házilag

2010.05.13. 13:34

Bojli receptek Házilag

 

Keresgéltem nektek pár bojli receptet
néhányat már én is kipróbáltam több kevesebb sikerrel .És megosztom veletek az én receptemet is

Akkor elkezdeném saját receptemmel
ami eddig a leghatékonyabb volt

KB 1-1.3kiló bojli

1. finomra őrölt kukorica 400-500gramm
2. Spanyol halliszt a szaga és persze a fehérje miatt 100gramm
3. tojás vagy tojáspór , 3-4db de lehet több is
4. 400-500gramm rozsliszt
5. ami szerintem a legfontosabb az a étvágyfokozó ( Betain ) ebből amennyit tudunk annyit tegyünk én 15-20grammot szoktam
6. bármilyen aroma én a büdöset szeretem
ebből ismét minél több annál jobb

továbbá lehet bele tenni apró magvakat amit én leszoktam darálni és egy kicsit olajba megpiritok 50-100gramm  elég bele

szeintem ez egy nagyon jó alap az ízeket lehet vele variálni

és hónapokig tartható ha kiszárad elletve le is lehet fagyasztani

 

További receptek

 

1 rész

1 rész

1/2 rész

kukoricadara és/vagy kukoricaliszt 

rozsliszt RL 125

teljes tojáspor, 1 kg 100 tojásnak felel meg

űédesítő (pl. Nutra Sweet) összes kg-onként 1/3 flakon

aroma ízlés szerinti

         50 Ft/kg

70 Ft/kg

    1200 Ft/kg
 
 

250 Ft/fl

300 Ft

Adható hozzá még
 

 

1/2 rész

1/2 rész

1/2

kókuszreszelék

         korpa 

                  glutén (sikér) 

          színezék

   400 Ft/kg

 50 Ft/kg

  300 Ft/kg

 

 

 

 

Egy fahéjas-narancsos bojli annak aki az édeset szereti.

  • 10% kazein
  • 5% laktalbumin (80%-os)
  • 10% kukoricacsíra-őrlemény (szinte liszt finomságú)
  • 10% zsíros szójaliszt (kicsit megpirítva)
  • 20% garnélaliszt
  • 15% tökmagliszt
  • 5% sörélesztő
  • 5% vitamelo
  • 10% Citrus Birdy
  • 10% kenderliszt
  • 20ml kukoricacsíra-olaj
  • 15ml NHDC
  • 5ml narancs esszenciális olaj
  • 2-3ml fahéj esszenciális olaj
  • 7-12 tojás mérettől függően

 

 

Egy recept a törpe "ellen". Tapasztalataim szerint a csípős ízeket nem a kedveli a törpe. Az alaplisztek esetében is inkább a fűszeres irányt javaslom. A bojlikat jellemzően tovább szárítom (4-5 nap) ha törpés vízre készülök, illetve az etetési stratégiámat és a csalifelkínálást is ennek megfelelően választom meg.

  • 10% kazein
  • 5% laktalbumin (80%-os)
  • 10% zsíros szójaliszt (kicsit megpirítva)
  • 20% garnélaliszt
  • 10% lazacliszt
  • 10% kenderliszt
  • 10% kukoricacsíra-őrlemény (szinte liszt finomságú)
  • 10% sörélesztő
  • 10% Red Birdy
  • 5% Robin Red
  • 20ml Kukoricacsíra-olaj
  • 2ml Feketebors esszenciális olaj (oleorezin)
  • 2ml Fokhagyma esszenciális olaj
  • 7-12 tojás mérettől függően
 
 

Egy recept, amelyben a tojás héját is felhasználom.

  • 10% kazein
  • 5% laktalbumin (80%-os)
  • 10% kukoricacsíra-őrlemény (szinte liszt finomságú)
  • 10% zsíros szójaliszt (kicsit megpirítva)
  • 27% garnélaliszt
  • 10% tökmagliszt
  • 5% sörélesztő
  • 5% vitamelo
  • 10% Red Birdy
  • 3% Spirulina
  • 5% Robin Red
  • 20ml Kukoricacsíra-olaj
  • 3ml Cajun esszenciális olaj
  • 7-12 tojás mérettől függően héjastól

 

  • 100% fish mix
  • 10% sd protein
  • 10% squd meal
  • 10g betain
  • 10g aminó acid complex
  • 30ml liquid aminó
  • 3-5 ml fish aroma
  • 1-3 ml black pepper aroma

 

Amuros SBS M1 bojli recept:

  • 70 dkg M1 Quest base mix
  • 30 dkg Lucernaliszt (tápboltban beszerezhető)
  • 6 ml Frankfurti Sausage Premium Flavour
  • 25 ml attract Natural
  • 20 ml Corn Steep likőr
  • 30 ml Omega Red salmon olaj
  • 1 evőkanál Robin Red
  • 1 evőkanál The Edge
  • 1 evőkanál Betain
  • 3 teáskanál só

A következőképpen lehet amurra felhősítő gombócot készíteni:

  • 70 dkg Nitro Method mix Spicy Red
  • 20 dkg lucernaliszt
  • 10 dkg apró magvak
  • 300 ml Corn Steep likőr
  • + víz, hogy a megfelelő állagúra gyúrhassuk a gombócot.

 

Küld el saját recepted !

A bejegyzés trackback címe:

https://bojlizas.blog.hu/api/trackback/id/tr141999976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása